Søk
  • Foreldreløftet

Håpet i unges opprør og foreldrenes løfte

Oppdatert: 31. aug. 2019Dette er en av de dagene jeg er redd for at det ikke kommer til å gå bra. Jeg får lyst til å skrike fordi den fantastiske jordkloden vår mister farger, liv og økosystemer på grunn av oss. De siste dagene har jeg sett at Amazonas brenner. Se kartet over alle flammene som dekker Sør-Amerika. Det er så utrolig lett å drepe en skog, med alt den rommer av liv, lyder og farger. Det er bare å tenne på. Og la det brenne. I tre uker har det brent. Fordi brasilianske bønder vil rydde land, sånn at vi får kjøpt billig indrefilet og landbruket vårt skal få billig soya. Med den så forsvinner en av jordens viktigste lunger. Og mange arter vi ikke vet at eksisterer en gang.


De siste dagene har Island gravlagt en isbre som har vært, men ikke er lenger. På grunn av at vi ikke klarer å slutte med å slippe ut klimagasser. En symbolsk gravferd som symboliserer hva som vil komme. Vi er på vei mot fire graders global oppvarming i løpet av 80 år. Derfor må vi brøle 30 august, og vi må stemme på de politikerne som satser på natur og klima!


Møt opp på Klimabrølet i Oslo eller i en av ti andre norske byer!Jeg er likevel håpefull. I går var det ett år siden Greta Thunberg startet skolestreiken for klima. Siden da har millioner av ungdommer streiket for en levelig framtid.

Når ungdommen er modige og våger å heve sin stemme, må vi vise handlekraft på deres vegne. Det er det vi, foreldregenerasjonen, som har.


Vi er overalt i samfunnet og en majoritet av de stemmeberettigede. Vi er lærere, politikere, bedriftseiere, oljearbeidere og gårdbrukere. Vi er fotballtrenere, speiderledere, gamere og friluftselskere. Vi arrangerer barnebursdager og venneturer, står for planlegging av ferier og huskjøp. Vi som foreldre har stor påvirkningskraft. Vi lover å kjempe for våre barns fremtid.

Derfor er jeg med på Foreldreløftet. Og det håper jeg at du også vil være med på!


Klimabrølet arrangeres i Oslo og flere andre norske byer den 30. august


Skrevet av Ragnhild Elisabeth Waagaard, seniorrådgiver for klima og energi, WWF.

55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle